Conclusies gebiedsateliers beeldkwaliteit en inrichting Zwarte Waterzone

6 oktober '22

Vlak voor de zomervakantie organiseerde de Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone, in samenwerking met de gemeente Zwolle, twee participatieavonden over de architectuur en de inrichting van de openbare ruimte. Omwonenden, toekomstige bewoners en gebruikers van het gebied konden meedenken over de architectuur en de inrichting van de openbare ruimte van het gebied.

Deelnemers gingen met elkaar in gesprek over vier locaties: de Stadskade, de Oevers & het Stadspark, het Binnengebied en de Jachthaven. Er is veel waardevolle input opgehaald. Van het idee om een watertaxi te laten varen tot de circulariteit van materialen en klimaat adaptief bouwen. In het vorige nieuwsbericht van voor de zomer hebben wij hier al een voorlopige terugkoppeling over gegeven. De conclusies kunt u hieronder bekijken en downloaden.

Download conclusies gebiedsateliers beeldkwaliteit en inrichting
Zwarte Waterzone - participatie conclusie 1
Zwarte Waterzone - participatie conclusie 2
Zwarte Waterzone - participatie conclusie 3
Zwarte Waterzone - participatie conclusie 4

Hoe nu verder?

Deze conclusies nemen wij mee bij het opstellen van het Beeldkwaliteitsplan en schetsontwerp inrichtingsplan Openbare Ruimte, waar we nu volop mee bezig zijn. Vervolgens koppelen wij dit weer terug op een volgende bijeenkomst dit najaar.

Participatie

De betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Wilt u meer weten over het participatieproces? Klik dan hieronder.

Participatie Zwarte Waterzone
Wie zijn de partijen? Partners Zwarte Waterzone
Wanneer gebeurt wat? Planning Zwarte Waterzone