Waardevolle participatiebijeenkomsten Zwarte Waterzone

22 juli '22

Meedenken over de architectuur en de inrichting van de openbare ruimte van de Zwarte Waterzone: dat waren de thema’s van de participatiebijeenkomsten. In samenwerking met de gemeente Zwolle organiseerde de Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone twee participatieavonden, gegoten in een digitale en een fysieke vorm.

De omgeving, toekomstige bewoners en gebruikers werden uitgenodigd om mee te denken over het openbaar groen en wandelroutes, maar ook over de keuze voor architectuur passend bij het stedenbouwkundig ontwikkelplan van de Zwarte Waterzone.

image alt

Waardevolle input

Op 28 juni vond, met ongeveer 40 deelnemers, de digitale bijeenkomst plaats. Een week later, op 5 juli, ontvingen wij 80 deelnemers fysiek in het Wijkcentrum Holtenbroek. Kortom: een goede opkomst.

De deelnemers aan de participatiebijeenkomsten werden verdeeld onder vier gebieden: de stadskade, de oevers & het oeverpark, het binnengebied en de jachthaven. Er is veel waardevolle input opgehaald. Zo werd er gesproken over hoe een moderne, vernieuwde jachthaven eruit kan komen te zien en welke invulling het theehuis kan krijgen.

Zorgen, wensen, ideeën en oplossingen werden uitgesproken en opgeschreven. Alle input kunt u hieronder bekijken.

Terugkoppeling participatiebijeenkomsten

Hoe nu verder?

De Ontwikkelcombinatie gaat aan de slag om de opgehaalde input te analyseren en verwerkt dit vervolgens in het Beeldkwaliteitsplan. Vervolgens koppelen wij dit terug op een volgende bijeenkomst die naar verwachting in oktober wordt georganiseerd.

Benieuwd naar de presentatie van deze avonden?

Wilt u nog even alles teruglezen en nakijken. Dat kan! Klik hieronder om de presentatie van deze avonden te bekijken.

Presentatie participatiebijeenkomsten
Wat zien we voor ons? Visie Zwarte Waterzone
Heb je een vraag? Neem contact op