Stedenbouwkundig ontwikkelplan herontwikkeling Zwarte Waterzone vastgesteld

7 december '21

Het stedenbouwkundig ontwikkelplan van de herontwikkeling van de Zwarte Waterzone is vastgesteld door de gemeenteraad van Zwolle. Hiermee komt de ontwikkeling van het gebied langs het Zwarte Water in de wijk Holtenbroek weer een stap dichterbij.

image alt

Het plan van de Zwarte Water Ontwikkelcombinatie (BEMOG/ BPD) gaat over twee locaties, namelijk de Stadsoevers, dit zijn de bestaande jachthavens, en de Stadskade, dit is het industriegebied Triferto/Botermanhaven. Het is de bedoeling om deze twee gebieden groener, opener, toegankelijker en levendiger te maken. Een deel van het gebied ligt nu nog achter hekken; als bezoeker kun je daar niet direct bij het water komen. Straks worden deze terreinen openbaar toegankelijk waardoor bewoners en bezoekers het Zwarte Water kunnen bereiken.

Vervolgstap

De volgende stap in de herontwikkeling van de Zwarte Waterzone is het bestemmingsplan (vanaf volgend jaar omgevingsplan). In het omgevingsplan wordt het stedenbouwkundig ontwikkelplan tot in detail uitgewerkt, in samenspraak met onder meer betrokken organisaties als het waterschap, de mogelijke toekomstige bewoners en gebruikers en de buren/omwonenden. Na vaststelling van het omgevingsplan, door het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, kan er daadwerkelijk gebouwd worden.

Deze video toont een beknopte samenvatting van het stedenbouwkundig ontwikkelplan.

  Nieuwsoverzicht
  Informatie voor omwonenden