Zwarte Waterzone: goed voorzien

De bewoners van de Zwarte Waterzone wonen in een werelds stukje Zwolle, waarin het beste van leven in een stad en dicht bij de natuur samenkomen. Een leefomgeving waar mensen wonen, werken, uitgaan en recreëren. Alle voorzieningen vind je op loop- of fietsafstand van huis. Zwolle biedt alles wat je van een stad met deze omvang mag verwachten: een uitgebreid winkelaanbod, goed onderwijs, gezellige uitgaansmogelijkheden en veel ruimte voor sport, ontspanning, cultuur en natuur.

image alt

Onderwijs

Zwolle is een echte onderwijsstad met een ruime keuze aan scholen. In de directe omgeving van de Zwarte Waterzone vind je een tiental basisscholen, kinderopvanglocaties en buitenschoolse opvang. Allemaal goed bereikbaar met de fiets. Middelbaar onderwijs wordt aangeboden op 25 locaties in de hele stad. Daarvan liggen er 5 in de directe omgeving. Voor middelbaar beroepsonderwijs heb je in Zwolle de keuze uit 4 mbo-instellingen. Gezamenlijk hebben zij een zeer breed onderwijsaanbod, van agrarische tot zorgopleidingen. Dat brede aanbod hebben ook de 4 hbo-instellingen die in Zwolle gevestigd zijn en die landelijk allemaal zeer goed bekend staan.

Winkelen

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht in de winkelcentra van Holtenbroek en Stadshagen, allebei op zo’n 5 tot 10 minuten fietsen vanaf de Zwarte Waterzone. Gezellig en uitgebreid winkelen kan natuurlijk in de historische en gezellige binnenstad van Zwolle. Van authentieke winkeltjes tot hippe conceptstores, van trendy juicebars tot luxe boetiekjes, het aanbod is groot en divers.

image alt

Horeca

Tussen het winkelen door even een terrasje pakken doe je op een van de vele pleinen die Zwolle kent. De talrijke Zwolse cafés staan bekend om hun gezellige sfeer. Tijdens het winkelen lunchen of ’s avonds gezellig dineren? De stad heeft veel restaurants. Groot of intiem, eenvoudig of luxe zoals De Librije, met een biologische of een buitenlandse keuken, voor een snelle maaltijd of een uitgebreid diner. Ook dichter bij huis is het goed vertoeven: in de toekomst kun je langs de waterkant (of misschien wel de rooftopbar) genieten van hapjes en drankjes.

image alt

Natuur

Zwolle ligt in de IJsseldelta. Dit bijzondere gebied wordt omringd door de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt en de plaatsen Genemuiden en Zwartsluis. In het midden van de IJsseldelta ligt Nationaal Landschap IJsseldelta met naast het Zwarte Water, Zwarte Meer, Ketelmeer en de IJssel, ontelbaar veel weteringen, uiterwaarden en slootjes. Een paradijs voor de watersporter dus. Op het water kun je genieten van rust, ruimte en natuur. Iets ten zuiden van Zwolle begint de Veluwe en ten oosten van Zwolle is het genieten van de natuur in Salland, het Overijssels Vechtdal en Twente.

image alt

Cultuur

Op cultureel gebied heeft Zwolle veel te bieden voor zowel jong als oud. Voor toneel, musicals, concerten, theatervoorstellingen, moderne en klassieke muziek ga je naar de Zwolse Theaters of Poppodium Hedon. Of je bezoekt een van de vele festivals die Zwolle kent, zoals het Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwolle Unlimited of Stadsfestival Zwolle. Grote publiekstrekker in Zwolle is Museum De Fundatie, met naast de prachtige eigen collectie, ook ieder jaar weer spraakmakende tentoonstellingen. En dan zijn er nog tal van galerieën in de binnenstad of Beeldentuin De Anningahof aan de noordkant van Zwolle, die de moeite van een bezoek waard zijn.

Sport en ontspanning

Om te sporten hoef je vanuit de Zwarte Waterzone niet ver te gaan. In de directe omgeving vind je diverse sportscholen. Vlak bij liggen de tennisbanen van Tennisvereniging Zwolle 750, de atletiekfaciliteiten van AV PEC 1910 en de velden van Honk- en Softbalvereniging Blue Hawks. Zwolle kent daarnaast nog tal van andere sportverenigingen, van aikido tot zitvolleybal. Lopers en fietsers hoeven maar een paar minuten te lopen of fietsen om te genieten van de natuur in bijvoorbeeld het Westerveldse bos en natuurlijk langs het Zwarte Water. En roeien of zeilen doe je voor de deur, op het Zwarte Water. De Milligerplas en de Agnietenplas liggen op ongeveer 15 minuten fietsen.

Iets vragen? Neem contact op
Wat is de planning? Planning Zwarte Waterzone