Zwarte Waterzone: goed bereikbaar

Zwolle is vanuit alle windstreken goed bereikbaar, zowel met eigen als met openbaar vervoer. Dat geldt zeker ook voor de Zwarte Waterzone, waar je zelfs over het water kunt komen.

image alt

Openbaar vervoer

Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Waar je ook heen wilt met de trein, vanuit Zwolle is dat geen enkel probleem. Zo ben je bijvoorbeeld in een uur in Groningen, Enschede, Utrecht, Arnhem of Amsterdam. Met stadslijn 1 ben je vanaf halte Klooienberglaan (circa 400 meter lopen) binnen 15 minuten bij station Zwolle. Station Stadshagen, met een verbinding tussen Kampen en station Zwolle, ligt per bus of op de fiets, op 10 minuten afstand van de Zwarte Waterzone.

image alt

Met de auto

Vanaf de Zwarte Waterzone ben je met de auto in 5 minuten op de A28, naar Groningen – Amersfoort - Utrecht. Via de A28 zit je ook zo op de A50 richting Apeldoorn – Arnhem – Eindhoven of op de A32 richting Leeuwarden. Bij normaal verkeer zijn deze steden binnen 60 tot 90 minuten bereikbaar. Het centrum is per fiets goed bereikbaar is, maar ook met de auto sta je in minder dan 10 minuten in een parkeergarage aan de rand van het centrum van de stad.

image alt

Op de fiets

Zwolle is een echte fietsstad. Dat geldt zeker ook voor de Zwarte Waterzone, waar veel ruimte is voor fietsers. Via de goede fietsverbindingen ben je in een kleine 10 minuten in het centrum van Zwolle of bij winkelcentrum Stadshagen. En het kost je nog geen 5 minuten om door de prachtige natuur in het buitengebied van Zwolle, langs het Zwarte Water te fietsen.

image alt

Over het water

In de Zwarte Waterzone speelt water een belangrijke rol. De nieuwe jachthaven krijgt een centrale plek. Via het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal vaar je zo richting de IJssel en het IJsselmeer. Of naar de binnenstad van Zwolle: dat is nog eens een leuke manier van de stad in gaan!

Iets vragen? Neem contact op
Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen Zwarte Waterzone